Informatii Windows 10

#1
Ce este Windows 10?
Windows 10 este un sistem de operare pentru computere personale dezvoltat de Microsoft ca parte a familiei de sisteme de operare Windows NT. A fost anunțat în septembrie 2014, urmat de o scurta demonstrație la conferința Build. Prima versiune a sistemului de operare a intrat în procesul de beta testing public în octombrie 2014, versiunea finală fiind lansată oficial pe 29 iulie 2015.

Informatii extra:
Windows 10 a introdus aplicațiile universale, extinzând aplicațiile Metro, acestea fiind proiectate sa ruleze pe mai multe dispozitive din familia Microsoft, cu un cod aproape identic, incluzând computere personale, tablete, smartphone-uri, sisteme înglobate, Xbox One, Surface Hub și Windows Holographic. Interfața Windows a fost revizuită pentru a ușura tranziția dintre o interfață adaptată pentru mouse și o interfață adaptată pentru touchscreen, bazate pe dispozitivele de intrare disponibile —‌ în special la PC-urile 2-în-1; ambele interfețe includ meniul Start ce încorporeaza elemente ale meniului Start din Windows 7 și Windows 8. Prima versiune de Windows 10 a mai introdus o caracteristică pentru a administra ferestrele și desktop-urile virtuale numită Task View, browserul Microsoft Edge, suport pentru autentificarea cu amprentă sau prin recunoașterea faciala, noi caracteristici de securitate pentru sistemele enterprise, și DirectX 12 și WDDM 2.0, acestea îmbunatațind capabilitațile de grafica ale sistemului de operare pentru jocuri.

Windows 10 a primit în mare parte recenzii pozitive, odată cu lansarea originală in iulie 2015. Criticii au apreciat decizia Microsoft de a dezactiva unele elemente de interfață din Windows 8 (incluzând aplicațiile pe ecran complet și ecranul Start în mediul non-touch), pentru a oferi o interfață adaptată computerelor desktop, în linie cu vechiile versiuni de Windows, deși interfața pentru ecrane tactile a fost criticată pentru eliminarea unor caracteristici ale celei din Windows 8. Criticii au mai apreciat îmbunătățirea aplicațiilor din Windows 10 față de cele din 8.1, integrarea Xbox Live, precum și funcționalitatea și capabilitățile asistentului personal Cortana și înlocuirea browserului Internet Explorer cu Microsoft Edge.

De ce se merita?
Windows 10 are multe opțiuni pentru utilizatori. Ei pot folosi meniul Start ca în Windows 7 sau în full screen, ca în Windows 8/8.1. Ei pot personaliza taskbarul cu diferite culori, pot instala aplicații ca în Windows 8/8.1, browserul Microsoft Edge etc. De asemenea este cel mai mare sistem de operare world wide, intrecand Windows 7.

Editii Windows 10
Windows 10 Editia Pentru Acasa (Windows 10 Home Edition): Windows 10 Editia pentru Acasa este un produs centrat pe utilizatorul final, oferind o experienta personala, familiara. Acest produs este destinat pentru utilizarea individuala, acasa, si poate fi instalat pe un singur dispozitiv.

Windows 10 Pro: Editia Windows 10 Pro este conceputa pentru organizatiile de dimensiuni mici si medii. Acest produs ajuta organizatiile, precum cele nonprofit, sa-si gestioneze dispozitivele si aplicatiile, sa isi protejeze si sa-si acceseze datele de la distanta sau de pe mobil, precum si sa aiba acces la toate beneficiile tehnologiei de tip cloud. In mod automat si constant, veti primi toate update-urile.

Windows Enterprise: Windows 10 Enterprise este o versiune mai avansata care, pornind de la varianta Windows 10 Pro, adauga mai multe optiuni concepute special pentru nevoile organizatiilor de dimensiuni medii si mari. Printre aceste optiuni se numara protectia impotriva amenintarilor moderne de securitate, un sistem mai complex de dezvoltare si upgrade al sistemului de operare, precum si un sistem mai usor de management al dispozitivelor si aplicatiilor. Aveti acces la cele mai noi update-uri si optiuni de securitate, in mod constant, in timp ce puteti alege ritmul in care colegii dumneavoastra vor adopta aceasta noua tehnologie.

Acestea sunt editiile primare Windows 10. Mai sunt alte editii ( Windows 10 Education si Windows 10 Mobile ) care nu le voi include.
"Nothing is true, everything is permitted."
Locked

Return to “Windows”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest